Fenomén kolagen

6. 7. 2024 | Produkty | By | 0 Comments


O kolagenu se začalo diskutovat hodně vzhledem k tomu, kolik celebrit ho začalo propagovat. Najednou snad neexistoval nikdo, kdo by neměl alespoň jednu placenou spolupráci s výrobcem kolagenu, a mnohé celebrity si dokonce založily byznys a začaly kolagen prodávat pod svým jménem. Faktem ale je, že kolagen je velice důležitá součást našeho života i těla. Kolagen je totiž v lidském těle přirozeně už od narození, a zatímco si ho těla v prvních zhruba 25 letech vyrobit sama, postupně tuto schopnost ztrácí, a tak je nutné kolagen doplňovat jinak.

pokožka vrásky

K čemu je vlastně dobrý?
I když se proti kolagenu staví i někteří influenceři na sociálních sítích, kteří hlásají že jde pouze o skvělý marketingový tah a že kolagen vám reálně s ničím nepomůže, opak je pravdou. Stačí se podívat na recenze jednotlivých výrobců, které píšou samotní uživatelé kolagenu. Při dlouhodobém užívání kolagen zpevňuje nejen vlasy a nehty, ale i pokožku. Kromě toho že má opravdu výrazný vliv na vzhled člověka, má velký vliv i na zdraví kloubů. A právě proto by ho měli užívat všichni.

kolagen prášek

Většina lidí kolagen užívá ve formě prášku, který se rozmíchává ve vodě. Někdy jde o čistý kolagen, jindy je to kolagen s příměsí vitamínu C nebo kyseliny hyaluronové. Každý kolagen má ale vliv na zdraví kloubů, protože právě kolagen je nedílnou součástí každého kloubu. Při nedostatku kolagenu v těle dochází k tomu, že se kloubní hlavice tře o kloubní jamku, což je bolestivé a vede to až ke vzniku artrózy. Právě nedostatek kolagenu v kloubech je důvodem pro tak velký počet vyměněných kloubů. Nepodceňujte vliv kolagenu na vaše tělo a začněte ho užívat včas. Kolagen není jen módní trend, ale je to pro lidské tělo životně důležitá látka. Není kolagen jako kolagen Orcacollagen, a proto při výběru kolagenu dbejte na recenze od ostatních uživatelů, kteří s ním mají zkušenosti.